Meteen naar de inhoud
de, zevensprong, obs, basisschool, almere, 2017, lustrum, dak, 7, ASG, po, onderwijs, leerkracht, meester, juffrouw, juf, samen, plein, danswijk,

Lustrum bij obs de Zevensprong

Daar stond ik dan, op het dak van obs de Zevensprong op zo’n 10 meter hoogte. Een prachtig uitzicht op het speelplein en zo’n 200 leerlingen in verschillende kleuren t-shirts om het lustrum van de school te vieren. Hoe was ik hier nu weer terecht gekomen?

de, zevensprong, obs, basisschool, almere, 2017, lustrum, dak, 7, ASG, po, onderwijs, leerkracht, meester, juffrouw, juf, samen, plein, danswijk,

20 jaar de Zevensprong!

Het begon allemaal met een telefoontje van de directeur van de Zevensprong uit de Danswijk, Almere. Op school waren ze aan het vergaderen geweest om te bedenken hoe het lustrum leuk in te vullen. Er werd een week voorbereid vol met allerlei leuke activiteiten. Op de woensdag was het plan om alle kinderen in een gigantische 7 op het plein te zetten. Elke groep in een eigen mooie kleur. Vervolgens moest er iemand bereid gevonden worden om op het dak van de school te klimmen en vanaf daar een goede foto te maken. Vandaar dat ik werd gebeld. Ik heb vroeger samen gewerkt met de directeur, Sander Hawinkels, en hij wist dat ik deze klus wel aandurfde.

Zodoende stond ik dus boven op het dak. Helaas scheen de zon erg fel en dit gaf nogal harde schaduwen. Niet het beste weer om een mooie groepsfoto van de hele Zevensprong te maken. Gelukkig werd ik geholpen door een paar mooie wolken. Zij gingen precies op tijd even voor de zonhangen. Daardoor ontstond er prachtig zacht licht. De zon werd eigenlijk een enorme softbox. Ik schoot meteen een aantal foto’s van de hele school op het plein. Hieronder kun je het resultaat aanschouwen. Daarna maakte ik meteen van de gelegenheid gebruik om een paar extra foto’s te schieten van het leuke schoolplein van de Zevensprong. Het is verdeeld in verschillende delen, met voor elke leeftijd een deel om leuk te kunnen spelen.

De leerkrachten van de school waren erg behulpzaam en zorgden ervoor dat ik weer veilig beneden kwam. Nadat ik nog een kleine rondleiding kreeg door de school, zat mijn opdracht er op en nam ik afscheid. Ik ging weg met het gevoel dat dit een fijne school is met vriendelijke kinderen. Tot ziens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.