Meteen naar de inhoud
babyshoot, max, moltini, Almere, baby, newborn, thuis, locatie, Amsterdam, omgeving, samen, papa, mama, vader, moeder, Sven, Fotografie

Max is geboren; de babyshoot

babyshoot, max, moltini, Almere, baby, newborn, thuis, locatie, Amsterdam, omgeving, samen, papa, mama, vader, moeder, Sven, Fotografie

Ver voor de bevalling stond de babyshoot al gepland van Frans en Elien. Elien was uitgerekend begin mei, maar op zondag 17 april kreeg ik laat in de middag een telefoontje. Max Moltini was die dag geboren. Wat een verrassing! We planden direct een datum voor de week erop, want een babyshoot is het best te doen tussen de 5 a 12 dagen na de geboorte.

Voor een babyshoot kom ik het liefst bij de ouders thuis. In de eigen omgeving is alles bij de hand en voelt het kersverse gezin zich waarschijnlijk het meest op z’n gemak. Dat is belangrijk voor het maken van de foto’s. We hadden twee uur ingepland voor het¬†fotograferen. Tussen door moest Max een paar keer gevoed worden. Uiteindelijk had ik drie uur nodig voor de fotoshoot, dat is geen probleem, hier houd ik rekening mee.

Hoe gaat zo’n babyshoot?

Ik neem allerlei spullen mee. Dekentjes, camera’s, flitsers en kussens. Vervolgens overleg ik met de ouders waar in huis ik de foto’s wil gaan maken. Het liefst werk ik met zo veel mogelijk zacht natuurlijk licht bij baby’s. Dat geeft de beste foto’s. Soms flits ik een beetje in, dat doe ik dan via het plafond en daar heeft de kleine geen last van.
Tijdens het fotograferen gebruik ik weinig attributen. Zoveel mogelijk fotografeer ik zoals de baby is.

Tip: gebruik de foto’s voor je geboortekaartje

De ouders van Max waren super lief. Helemaal in de wolken met hun kleine kanjer en ook wennen aan de nieuwe rol die ze hebben gekregen in hun leven. Een geboorte van een zoon of dochter, kan ik uit ervaring zeggen, is een emotioneel moment. Frans en Elien pakten het echt goed op, Max wordt omringd met heel veel liefde en geduld. Prachtig.¬†Hieronder kun je een aantal foto’s zien de de ouders digitaal hebben gekregen.