Meteen naar de inhoud
Sven, Fotografie, Almere, buiten, omgeving, sporten, Almere, buiten, zwanger, Mom in Balance,

Zwanger en buiten sporten; Mom in Balance

Sven, Fotografie, Almere, buiten, omgeving, sporten, Almere, buiten, zwanger, Mom in Balance,

Sinds dat mijn vrouw 9 weken zwanger is, sport ze al bij Mom in Balance. Een vriendin van ons was daar tijdens haar zwangerschap begonnen met sporten. Het heeft haar fit gehouden en volgens mij herstelde ze prima na de bevalling. Na 6-8 weken kon zij het sporten weer oppakken en deed zij mee met de back in shape-lessen. Omdat mijn vrouw, Fida, bijna 40 weken zwanger was, ben ik op een zondagochtend mee gegaan om dit vast te leggen voor later. Bij het strandje en grasveld naast de Boathouse in Almere, sporten ze elke zondag (weer of geen weer) lekker buiten. Er wordt ook op andere dagen en locaties gesport, kijk daarvoor op: www.mominbalance.nl.

Zwanger en buiten sporten, goed voor mama en de kleine!

Terwijl de dames al begonnen met warmlopen op het strand, pakte ik mijn camera’s erbij. Het was een lekkere frisse zondagochtend en het deed mij goed om al lekker buiten te zijn, in plaats van in m’n pyjama op de bank. De trainster, Marit, zette de dames flink aan het bewegen met allerlei leuke afwisselende oefeningen. Eerst op het strand, daarna op het grasveld. Ze maakte gebruik van verschillende oefeningen en attributen. Er werden matjes op de grond gelegd, laddertjes uitgerold om door heen te stappen en flexibele banden tevoorschijn getoverd om allerlei arm- en beenoefeningen mee te doen. Zo leuk om eens in het echt te zien hoe sportief de dames bezig zijn. Echt nog best pittig ook! Ik denk dat de afwisselende opdrachten het ook leuk houden. Het viel mij ook op hoe goed Marit de dames in de gaten hield, want sommige vrouwen mochten vanwege hun zwangerschap sommige oefeningen niet doen, of juist net even anders.

Als aanstaande vader raad ik alle dames aan om tijdens de zwangerschap lekker te blijven sporten. Zoals ik het zie, houdt het de dames fit en vrolijk. Daarnaast is het erg goed voor de ontwikkeling  van je kleintje. Uit onderzoek schijnt te zijn gebleken dat kinderen van sportende moeders zich beter ontwikkelen. Als Fida straks is bevallen, zal zij ook weer lekker mee gaan doen met de lessen Back in shape en Mom in shape, want ze is het sporten echt leuk gaan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.