sven, wildschut, fotografie, Almere, fotograaf, leerkracht, prijzen, omgeving, fotograaf

Geboren en getogen in Almere. Opgegroeid in Almere-Haven. Tegenwoordig woon ik in Almere-Stad. Het fotograferen doe ik naast mijn werk in het basisonderwijs, momenteel geef ik les aan groep 5.

Mijn interesse in fotograferen begon na mijn studie aan de Pabo Almere. Ik besloot een jaar te gaan reizen door Australië, Nieuw Zeeland en na een jaar voor de klas, nog 9 maanden door Zuidoost Azië. Ik kocht daarvoor mijn eerste spiegelreflex camera (Sony Alpha 200) Toen heb ik mijn interesse vooral ontwikkeld voor reisfotografie. Na alle reizen heb ik m’n vrouw ontmoet en zijn we samen gaan wonen. Na een paar jaar besloten we samen 6 maanden te gaan reizen door Azië en Australië. Tegen die tijd had ik mijn Nikon D7000 met Sigma en Nikkon lenzen, dus die gingen mee op reizen.

Sindsdien heb ik mij verdiept in vele verschillende onderdelen van fotografie. Ik heb nu verschillende bruiloften gefotografeerd. Fotoshoots gemaakt van mensen op locatie of thuis. Pas geboren baby’s gefotografeerd en daarnaast de mogelijkheden van HDR en macro fotografie ontdekt. Allebei heel erg interessant.

Ik sta open voor allerlei foto projecten of ideeën. Dus; heb je een idee voor een fotoshoot. Neem contact met mij op!

Samen maken we dan een plan en spreken we een prijs.

Wie is Sven? Kort en krachtig:

  • Geboren en getogen in Almere.
  • Sport: zaalvoetbal & fietsen
  • Werk: leerkracht op OBS de Archipel
  • Reizen: met de backpack op de rug, elke keer een ander land verkennen
  • Motto: “No worries mate”
  • Doel: Je fotograferen zoals je bent!
  • Prijzen: tweede prijs National Geographic Fotowedstrijd 2011: categorie duurzame wereld

Hoe onderscheid ik mezelf? Waarom ben ik goedkoper?
Mijn idee is dat het maken van sfeervolle, emotionele foto’s door de fotograaf gebeurt. Het beeld wordt vervolgens door de camera vastgelegd. Daarvoor heb je volgens mij niet de duurste apparatuur nodig. Je zult mij dus niet zien rondlopen met de aller duurste full frame camera, want dat garandeert nog geen kwalitatief mooie foto’s.
Ik houd mijn prijs laag, door te kiezen voor camera’s en lenzen op basis van een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Apparatuur waarvan ik weet dat het de professionele foto’s maakt zoals ik die voor ogen heb. 
Waarmee werk ik?
Ik werk met Nikon camera’s. Mijn lenzen zijn van Sigma en Nikon.
Daarnaast maak ik gebruik van een Nikon flitser, reflectiescherm en eventueel wit achtergrondscherm voor op locatie.