sven, w, wildschut, fotografie, Almere, fotograaf, leerkracht, prijzen, omgeving, fotograaf

Dit is Sven! 😉

Sven is geboren en getogen in Almere-Haven, tegenwoordig woon ik in Almere-Stad. Het fotograferen doe ik naast mijn werk in het basisonderwijs, momenteel geef ik les aan groep 6 op obs de Archipel.

Mijn interesse in fotograferen begon na mijn studie aan de Pabo Almere. Ik besloot een jaar te gaan reizen door Australië, Nieuw Zeeland. Dit was een geweldige ervaring. Ik maakte veel foto’s met de handzame Olympus Stylus 300.  Uiteraard kost al dat reizen een hoop geld en toen dat op was ben ik een jaar gaan werken op een basisschool als meester Sven. Het reizen kriebelde echter nog steeds, dus ging ik 9 maanden door Zuidoost Azië reizen. Hiervoor besloot ik mijn eerste spiegelreflex camera (Sony Alpha 200) te kopen. Een geweldige stap, want daardoor ontstond mijn serieuze interesse in fotografie, vooral reisfotografie.

Na al dat reizen heb ik m’n vrouw ontmoet en zijn we samen gaan wonen. Na een paar jaar besloten we samen 6 maanden te gaan reizen door Azië en Australië. Tegen die tijd had ik de Nikon D7000 met Sigma en Nikon lenzen, dus die gingen mee op reis. Ondertussen zijn we getrouwd en ben ik trotse vader geworden van onze dochter.

Sinds die eerste spiegelreflexcamera heb ik mij verdiept in allerlei onderdelen van fotografie. Door heel veel zelfstudie met behulp van het internet, boeken uit de bieb en fotografie magazines heb ik mij ontwikkeld op verschillende gebieden. Zoals; bruiloften, fotoshoots van mensen op locatie of thuis, pas geboren baby’s fotograferen, HDR- en macrofotografie. Bekijk mijn portfolio hieronder.

Sven Fotografie staat open voor allerlei fotoprojecten of ideeën. Dus; heb je een idee voor een fotoshoot. Neem contact met mij op! Samen maken we dan een plan en spreken we een prijs.

Wie is Sven? Kort en krachtig:

  • Geboren en getogen in Almere.
  • Sport: zaalvoetbal & fietsen
  • Werk: leerkracht op OBS de Archipel
  • Reizen: met de backpack op de rug, elke keer een ander land verkennen
  • Motto: “No worries mate”
  • Doel: Je fotograferen zoals je bent!
  • Prijzen: tweede prijs National Geographic Fotowedstrijd 2011: categorie duurzame wereld

Hoe onderscheid ik mezelf? Waarom ben ik goedkoper?

Mijn idee is dat het maken van sfeervolle, emotionele foto’s door de fotograaf gebeurt. Het beeld wordt vervolgens door de camera vastgelegd. Daar heb je volgens mij niet de duurste apparatuur nodig. Je zult mij dus niet zien rondlopen met de aller duurste full frame camera, want dat garandeert nog geen kwalitatief mooie foto’s. Ik houd mijn prijs laag, door te kiezen voor camera’s en lenzen op basis van een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Apparatuur waarvan ik weet dat het de professionele foto’s maakt zoals ik die voor ogen heb.

Waarmee werk ik?

Ik werk met Nikon camera’s. Mijn lenzen zijn van Sigma en Nikon. Daarnaast maak ik gebruik van een Nikon flitser, reflectiescherm en eventueel een achtergrondsysteem voor op locatie.